Новак Джокович победи Григор Димитров на Australian Open и се класира

...
Новак Джокович победи Григор Димитров на Australian Open и се класира
Коментари Харесай

Джокович отстрани Григор Димитров от Australian Open - Тенис

Новак Джокович победи Григор Димитров на Australian Open и се класира за осминафиналите с резултат 79:67, 6:3, 6:4 след три часа и 7 минути игра на централния корт в Мелбърн.

Двубоят стартира към 10:15 ч българско време на централния корт. Той беше първият от вечерната сесия за деня и любимец за анализаторите беше деветкратният победител в Мелбърн и някогашен №1 в света Джокович, само че с известна конвенционалност. 35-годишният сърбин изигра контузен предходния си мач, с контузия в лявото бедро, и беше под въпрос дали ще успее да разгърне цялостния си капацитет през днешния ден.

Джокович проби подаването на Григор още в първия гейм на първия сет за 1:0 с нападателната си игра. Григор съумя да върне пробива в последния миг, в десетия гейм и ги изравни – 5:5. Видимо придвижването на Джокович беше затруднено от болката в бедрото, някои топки той въобще не тръгваше да гони. Последва гейм на нула за 31-годишния българин и ново равнене до 6:6. В тайбрека - предложил превъзходна игра и от двамата тенисисти - надви Джокович, който реагира по този начин:



© Getty Images

След 77-минутния първи сет на корта излезе физиотерапевт за Джокович.



© Getty Images

След намесата му играта беше възобновена и се " завърза " в четвъртия гейм, когато Джокович постави по всякакъв начин старания да " пробие " Григор, само че атлетизмът и усетът на българина сложиха точка на напъните на сърбина.



Резултатът бе 2:2. Нивото на българина спадна в шестия гейм и Джокович съумя да го " пробие " за 4:2. Не последва връщане на пробива и сетът завърши с 6:3 в интерес на Джокович.



Атмосферата на корта при започване на третия сет. © Getty Images

В почивката още веднъж на корта излезе физиотерапевт за Джокович.



Физиотерапевт масажира контузеното ляво бедро на Новак Джокович в отмора сред сетовете по време на мача му с Григор Димитров. ©Getty Images

Третият също стартира с два ранни пробива за сърбина, който взе и своето подаване за 3:0. Григор върна единия пробив (3:1), само че незабавно бе " продънен " още веднъж за 4:1. Серията пробиви продължи в интерес на Димитров - 4:2, който по-късно взе и подаването си за 4:3 единствено с асове, на нула, без Джокович да стигне до топката. Сервиращият Джокович взе подаването си за 5:3. Същото направи и българинът - 5:4, който не съумя да пробие още един път и сетът завърши с 6:4, а с него - и мачът.

Новак Джокович е бил №1 в света рекордните 373 седмици. В момента е №5. Той има 21 трофеи от четирите най-престижни шампионата по тенис в света – от Големия шлем. 9 от тях са от Откритото състезание на Австралия.

Григор Димитров има 8 трофеи от шампионати на ATP. Той завоюва и финалите на ATP през 2017 година, както и мощният шампионат в Синсинати (от категорията Masters 1000) през същата година. През 2017 година Григор доближи и до втория си полуфинал в шампионат от Шлема точно на Откритото състезание на Австралия, когато изгуби измежду под напрежение и доста оспорван петсетов мач от миналогодишния първенец в Австралия, изнемощял след загуба при травма, Рафаел Надал. Краля на клея има общо две трофеи от Австралия и рекордните 22 от четирите огромни шампионата.

Преди днешния мач Дали е съумял да го направи знае единствено той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР